Αυτοπαραγωγή Ρεύματος Με Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering)


Το
Net Metering, είναι η αυτοπαραγωγή ρεύματος με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, που στην συνέχεια γίνεται συμψηφισμός της παραγόμενης ενέργειας, με την ενέργεια που καταναλώνεται. 

Το πρόγραμμα του Νet Μetering είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τον επενδυτή, αφού ο ενεργειακός συμψηφισμός υπολογίζεται σε επίπεδο kWh (σε αντίθεση με τα διασυνδεδεμένα όπου η σύμβαση σύνδεσης υπολογίζεται με συγκεκριμένη τιμή σε €) οπότε δεν υπάρχουν φόροι ή άλλες πρακτικές που να μπορούν να μειώσουν τα οφέλη της επένδυσης. Πρόσθετα η όποια αύξηση στην τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δεν επηρεάζει το σύστημα, καθιστώντας τον επενδυτή ουσιαστικά ανεξάρτητο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας! Επίσης σε τυχόν αυξήσεις της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνεται αντίστοιχα ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει:

  • Δυνατότητα ισχύος έως 20kWp για τις οικίες και έως το 50% της συμφωνημένης ισχύος με τον πάροχο ρεύματος για τις επιχειρήσεις με πάνω από 20Kwp εγκατεστημένου συστήματος. Ιδιαίτερα για νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλου δημόσιου ενδιαφέροντος σκοπούς, ο συμψηφισμός ανέρχεται στο 100% της συμφωνημένης ισχύος.
  • Δυνατότητα αυτοπαραγωγής τόσο στην χαμηλή όσο και στην μέση τάση.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης όχι μόνο στις στέγες, αλλά σε οικόπεδα, γκαράζ, πέργκολες κ.α.
  • Δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν οι ιδιοκτήτες αλλά και οι ενοικιαστές, αφού πρώτα έχουν διασφαλίσει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του χώρου, που θα γίνει η εγκατάσταση του Φ/Β συστήματος.
  • Στην περίπτωση πολλαπλών μετρητών (πχ ιδιοκτήτες πολυκατοικίας) είναι δυνατό να τοποθετηθούν περισσότερα του ενός συστήματα στο δώμα, μετά την συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης Φ/Β συστήματος και στο κοινόχρηστο μετρητή της πολυκατοικίας επιμερίζοντας το κόστος στους ιδιοκτήτες/ενοικιαστές.
  • Οι καταναλωτές επιβαρύνονται μόνο με τέλη ΥΚΩ για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ για τις υπόλοιπες χρεώσεις και το ΕΤΜΕΑΡ μόνο στην διαφορά συμψηφισμού.
  • Οι συμβάσεις έχουν 25ετή χρονική διάρκεια.
  • Ιδανικός συνδυασμός με αντλίες θερμότητας, με αποτέλεσμα την μείωση και των δαπανών θέρμανσης.
  • Σύντομες και ελκυστικές αποσβέσεις.

 

 

Ενδεικτικές τιμές πακέτων Net Metering

 

5,0KWp ολοκληρωμένο σύστημα μονοφασικό που παράγει μέχρι 8.000KWh ανά έτος. Τιμή προσφοράς: μόνο 6.390€ με την εγκατάσταση χωρίς το ΦΠΑ- Περισσότερα...

 

6,0KWp ολοκληρωμένο σύστημα τριφασικό που παράγει μέχρι 9.600KWh ανά έτος. Τιμή προσφοράς: μόνο 7.690€ με την εγκατάσταση χωρίς το ΦΠΑ- Περισσότερα...

 

10,0KWp ολοκληρωμένο σύστημα τριφασικό που παράγει μέχρι 16.000KWh ανά έτος. Τιμή προσφοράς: μόνο 9.600€ με την εγκατάσταση χωρίς το ΦΠΑ- Περισσότερα...

 

Για συστήματα από 15KWp έως 1.000KWp επικοινωνήστε μαζί μας για μια ολοκληρωμένη μελέτη και προσφορά. 


Καλέστε την Aelia Power και ζητήστε δωρεάν μελέτη και οικονομική πρόταση ολοκληρωμένης λύσης Net Metering.

Επικοινωνήστε με την Aelia Power στο τηλέφωνο 210-6139966, για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα φωτοβολταικό σύστημα, που θα παράγει σε ετήσια βάση τόσο ρεύμα όσο καταναλώνετε, ώστε να μειώσετε στον μέγιστο βαθμό τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας ρεύματος.