Αντλίες Θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας

Προμήθεια και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας

Αντλίες Θερμότητας

Τι είναι η Αντλία Θερμότητας:

Η αντλία θερμότητας είναι ένα σύστημα που, όπως υποδεικνύει και το όνομά της, αντλεί τη θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφέρει εντός της κατοικίας. Η αρχή λειτουργίας της είναι παρόμοια, αλλά αντίστροφη, από αυτή ενός ψυγείου. Η αντλία θερμότητας αποσπά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος και μέσω του ψυκτικού κυκλώματος μπορεί να την μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού ή να θερμάνει το νερό χρήσης για τις ανάγκες σας.

 

Πλεονεκτήματα χρήσης αντλίας θερμότητας:

Πόσο πιο οικονομική λύση είναι:

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η θέρμανση μέσω αντλιών θερμότητας είναι σημαντικά η οικονομικότερη λύση.

Βαθμός απόδοσης:

Ως βαθμός απόδοσης μίας αντλίας θερμότητας ορίζεται ο λόγος της ενέργειας που αποδίδει προς την ενέργεια που εκείνη τη στιγμή καταναλώνει. Για παράδειγμα, εάν μία αντλία θερμότητας αποδίδει προς τη θέρμανση 12 kW αλλά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια 3 kW έχει βαθμό απόδοσης ίσο με 4.

Ο βαθμός απόδοσης κατά τη λειτουργία της θέρμανσης ονομάζεται COP (Coefficient Of Performance) ενώ κατά τη λειτουργία δροσισμού ονομάζεται EER (Energy Efficiency Ratio).

Βασικές Κατηγορίες Αντλιών Θερμότητας:

Αντλίες θερμότητας monoblock ή compact

Το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελείται από μία εξωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει και το υδραυλικό συγκρότημα και προορίζεται για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον άμεσα. 

Αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου split

Σε αυτόν τον τύπο αντλίας θερμότητας η εξωτερική μονάδα αποτελεί το ψυκτικό συγκρότημα το οποίο είναι και αυτό που απορροφά ενέργεια από τον περιβάλλον , ενώ η εσωτερική μονάδα αποτελεί το υδραυλικό συγκρότημα όπου είναι και το κομμάτι το οποίο θα συνδεθεί με την υδραυλικές σωληνώσεις θέρμανσης (κυρίως θα το συναντήσουμε επίτοιχο).

Στην Aelia Power έχουμε την γνώση και τα κατάλληλα προγράμματα υπολογισμών ώστε να σας προτείνουμε την σωστή αντλία θερμότητας για το κτήριό σας.

Έχουμε την γνώση και την πείρα για την σωστή εγκατάστασή της, καθώς και έμπειρα και έμπιστα συνεργεία.

Σαν Τεχνική Εταιρεία με εξειδικευμένο προσωπικό στις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και εγκαταστάσεις, ξέρουμε καλά να προστατεύσουμε την αντλία σας από τις αστοχίες του δικτύου. 

Η Aelia Power έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 120 συστήματα σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους έχει την γνώση και την πείρα να σας προτείνει την καλύτερη λύση στην πιο οικονομική τιμή.

Καλέστε τώρα στο 210 6139966 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για δωρεάν μελέτη και προσφορά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ